21.09.2024
0 0


Повідомляється, що МЗС Естонії виділило 656 447 євро на гуманітарну допомогу Україні. Насамперед, ці фінансові кошти будуть спрямовані на підтримку освіти в прифронтових районах та дітей, які там проживають.

У департаменті зв’язків із громадськістю Міністерства закордонних справ Естонії розповіли, на які цілі підуть виділені кошти.

303 752 євро підуть на організацію некомерційним об’єднанням «Mondo» діяльності літніх таборів післяшкільної освіти для запорізьких студентів, а також на підтримку психічного здоров’я людям в Україні.

Ще 352 695 євро буде використано в рамках діяльності некомерційної організації «Eesti Pagulasabi». Гроші підуть на багатоцільову допомогу у найбільш уразливих регіонах України, а також на підвищення самозабезпеченості в країні та серед українських біженців у Грузії.

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна заявив, що жителі України платять високу та болісну ціну через російський терор, у зв’язку з чим борг країни — підтримати Україну та її громадян.

«Щоденні атаки, у тому числі в Харківській області в останні тижні, призвели до загибелі мирних жителів, руйнування будівель та вимушення тисяч вразливих людей покинути свої будинки. Наш обов’язок — всіляко підтримувати їх», — сказав Цахкна.

У МЗС Естонії припускають, що приблизно 14,6 млн людей в Україні потребуватимуть гуманітарної допомоги у 2024 році, причому найбільш гострою буде потреба в прифронтових районах.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *