21.09.2024

French President Emmanuel Macron addresses a media conference at the conclusion of an EU Summit in Brussels, Friday, March 22, 2024. European Union leaders on Friday discussed plans to boost investment and the economy. (AP Photo/Omar Havana)

0 0

Відмова глави Кремля Володимира Путіна від тимчасового “олімпійського перемир’я” показує, що він не готовий до досягнення миру на Україні, про це заявив президент Франції Еммануель Макрон в інтерв’ю CNBC.

Він сказав, що Олімпійське перемир’я – це традиція і що “дуже важливо використовувати цей час протягом 1 місяця”.

“Для мене перемир’я – це не мета. Стійкий мир-це кінцева мета. Але я думаю, що це дуже важливо. Досі Путін щотижня заявляв, що він готовий до миру, так що це відмінний момент для прояснення ситуації”, – сказав Макрон.

Але, за словами президента Франції, Путін не погоджувався на припинення вогню.

“Отже, для всіх у світі все зрозуміло. Саме він вирішив почати цю війну, і він не готовий до миру”, – заявив Макрон.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що хоче домовитися про припинення вогню в головному конфлікті, який триватиме в світі під час літніх Олімпійських ігор, і розраховує на підтримку в цьому різних партнерів, особливо китайського лідера.

Президент України Володимир Зеленський не вірить у можливість реалізації ідеї Макрона про припинення вогню в Україні. Він заявив, що Росія пізніше використовує такі паузи для перегрупування і залучення додаткових сил, щоб “знищити нас”.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *