21.09.2024
0 0


Співробітники ДБР встановили, що у низці регіонів України є численні випадки катування ув’язнених.

У ході розслідування стали відомі факти знущань та побиття осіб, які відбували покарання у колоніях. Встановлено, що новоприбулим надходили погрози про те, що їх поселять разом із «відторгнутими» ув’язненими. Після цього їх били доти, доки в’язні не погоджувалися беззастережно виконувати будь-які вказівки. Наразі також перевіряють інформацію про випадки смерті від побоїв.

З’ясувалося, що кожен засуджений, який прибував до колонії, проходив жорстку процедуру, щоби його «прийняли». Їх змушували прибирати підлогу, а весь процес знімали на відео. Якщо ж в’язень відмовлявся, то його могли побити руками, ногами, а також гумовими кийками та палицями у різні частини тіла. Також правоохоронці дізналися, що одному з тих, хто відбуває покарання, було завдано понад 200 ударів.

У слідства є відеофайл із побиттям одного з новоприбулих до Божковської виправної колонії. Експертиза вже підтвердила, що відео є справжнім, його долучили до матеріалів виробництва як доказ. Наразі про підозру у справі про катування повідомлено чотирьом службовим особам Державної установи Божковська виправна колонія (№16)». Їм загрожує позбавлення волі на строк до 10 років. Вирішується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *