21.09.2024
0 0


Четверо чоловіків з двома дитячими надувними колами були затримані прикордонниками відділу «Тячів» Мукачівського загону.

Втікачі збиралися вплав через Тису потрапити до Румунії. Покинути країну хотіли двоє жителів Львівщини, а також жителі Закарпаття і Тернопільщини. У соціальних мережах вони знайшли посередника, який мав допомогти їм перетнути кордон. Чоловіки прибули у місто Тячів, звідки їх автомобілем підвезли до прикордоння та показали, в якому напрямку треба рухатися до річки Тиса.

Також «мандрівникам» видали два надувних дитячих кола на чотирьох. Після цього організатори втекли, а чоловіки мали заплатити їм за послуги по 4 тисячі доларів кожен. Однак до річки втікачі дістатися не змогли. Їх зауважили прикордонники за 50 метрів до кордону. Один із чоловіків спробував втекти, однак після здійснення прикордонниками попереджувальних пострілів він залишив спробу втечі.

Усіх порушників було затримано. На них було складено адміністративні протоколи за фактом незаконного перетинання або спроби незаконного перетинання державного кордону України.

Також на чоловіка, який намагався втекти від прикордонників при затриманні, було складено ще один протокол за фактом злісної непокори законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону. Справи скеровано до суду.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *