21.09.2024
0 0

Голова Львівської ОВА повідомив про те, що проєкт реконструкції залізничного вокзалу було презентовано сьогодні.

Планується зробити головний вхід до залізничного вокзалу більш доступним. Високі перони будуть перебудовані, а також облаштують ліфти. Це дозволить маломобільним категоріям людей без проблем дістатися до потягів. Також повідомляється, що будуть створені нові кімнати відпочинку та відреставруються тунелі.

Максим Козицький поінформував, що зараз напрацьовується концепція проєкту за участю експертів, а також йде пошук фінансування. В «Укрзалізниці» хочуть використати на втілення ідеї грантові кошти. Повідомляється, що реалізація проекту за попередніми прогнозами займе від 3 до 5 років.

Голова Львівської ОВА запевнив, що вокзал не перестане приймати пасажирів, оскільки весь процес відбуватиметься у кілька черг.

«Цей проєкт дуже важливий, і важливо втілити його саме зараз, бо вокзал у Львові — другий за пасажиропотоком в Україні», — висловився Козицький.

Також він зазначив, що практично щодня до Львова прибувають вимушені переселенці, у тому числі люди з інвалідністю та старшого віку, які потребують додаткової допомоги.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *