21.09.2024
0 0

Про результати зустрічей із прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере та прем’єр-міністром Ісландії Б’ярні Бенедиктссоном розповів Володимир Зеленський у себе в соцмережах.

Зеленський поінформував, що в рамках Угоди Норвегія надасть Україні майже 1,2 млрд євро військової допомоги. Повідомляється, що Норвегія братиме участь у розвитку можливостей України у сфері сучасних бойових літаків.

Зеленський зазначив, що Норвегія висловлює готовність передати винищувачі F-16. Крім того, у повідомленні йдеться, що Норвегія продовжить надавати системи NASAMS та обладнання до них, а також навчатиме фахівців.

Також у рамках Угоди Україна отримає щорічну фінансову підтримку від Ісландії протягом 2024–2028 років. Сума становитиме щонайменше 4 млрд ісландських крон.

«Ісландія зобов’язалася надавати довгострокову економічну, гуманітарну й оборонну підтримку Україні, а також сприяти її майбутньому членству в ЄС і НАТО», — повідомив президент України.

Крім того, в рамках Угоди Ісландія продовжить транспортувати в Україну військові вантажі та обладнання від союзників по НАТО зафрахтованими вантажними літаками.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *