21.09.2024
0 0


Повідомляється, що керівник земельного відділу Обухівської міської ради зловжив своїм службовим становищем, внаслідок чого місцевому бюджету було завдано понад 3,5 млн грн збитків.

Чоловік, користуючись службовим становищем, незаконно вивів понад 2 га зі складу земель природно-заповідного фонду. З’ясувалося, що фігурант звернувся до місцевого Держгеокадастру, щоб змінити цільове призначення земельної ділянки, яка перебуває у комунальній власності.

Далі чоловік подав на затвердження сесії місцевої ради недостовірний звіт про експертну грошову оцінку земельної ділянки. У звіті було зазначено вартість у розмірі 13 мільйонів гривень. При цьому чоловік усвідомлював, що у звіті неправильно зазначено цільове призначення ділянки, через що вартість була навмисно занижена.

У результаті зазначена земельна ділянка була продана одному з суб’єктів господарювання за заниженою ціною. В результаті такі дії завдали місцевому бюджету понад 3,5 млн гривень збитків. Чиновнику повідомили про підозру у зловживанні владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки. Йому загрожує до 6 років ув’язнення.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *