21.09.2024
0 0

У СБУ з’ясували, що крім депутатки до агентурної групи входили її 42-річний син та 37-річна донька.

З’ясувалося, що сім’я працювала на російські спецслужби та збирала інформацію про розташування та маршрути руху мобільних вогневих груп ППО, що обороняють регіон, а також про місця найбільшого зосередження особового складу, військової техніки та складів з озброєнням ЗСУ.

Коли агенти збирали дані для ворога, вони прикидалися, що здійснюють сімейну поїздку та оглядали територію на своєму автомобілі. Таким чином, чиновниця таємно робила необхідні фотографії, а її син відзначав важливі об’єкти на картах Google. Потім зібрану інформацію депутатка відправляла через один із месенджерів куратору з фсб.

За шпигунство фігуранти отримували грошову винагороду. Гроші перераховувалися на банківську картку доньки. Співробітники СБУ змогли викрити агентурну групу та затримали їх, коли ті стежили за вогневими групами протиповітряної оборони.

У ході слідства було встановлено, що депутатку завербували ще на початку цього року, а потім вона залучила до шпигунства ще й своїх дітей. Співробітники СБУ зібрали достатню кількість доказів злочинної діяльності фігурантів та повідомили їм про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Наразі всі троє підозрюваних перебувають під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *