21.09.2024
0 0

У Міністерстві освіти і науки України повідомили, що фінансування отримають десять професійних технічних навчальних закладів, розташованих вздовж усієї прифронтової лінії від Сумської до Одеської областей.

Оновлення навчальних приміщень полягатиме в «термомодернізації приміщень, встановленні сонячних панелей, а також створенні комфортних укриттів та інклюзивних просторів». Заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро Завгородній наголосив, що метою проекту є забезпечення безпечного навчання у профтехах на прифронтових територіях.

«На сьогодні це всього 10 закладів освіти, які вже мають досвід співпраці зі швейцарським проєктом державно-приватного партнерства, але вони мають стати майданчиком для поширення такого досвіду», — розповів Дмитро Завгородній.

Повідомляється, що напрямки, в яких здійснюватиметься робота по оновленню приміщень, обрані у зв’язку з поточною обстановкою. Щоб мінімізувати перерви у навчанні через повітряні тривоги, знеструмлення, некомфортні температурні умови у навчальних приміщеннях і гуртожитках, було запропоновано виділити фінансування на вирішення цих проблем.

Розраховано, що цей проект дозволить понад 5 тисячам студентів, викладачів та персоналу профтехів навчатися та працювати у комфортному середовищі, а також мати комфортні гуртожитки та укриття на випадок небезпеки. У Міністерстві освіти і науки України повідомили, що проєкт фінансується урядом Швейцарії через Швейцарське агентство розвитку та співробітництва (SDC), ТОВ «Геберіт Трейдінг» та ТОВ «СІКА Україна».

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *