21.09.2024
0 0

Рішення про передачу протирадіаційного укриття вартістю 5,2 млн грн у власність громади ухвалив Рівненський апеляційний суд.

Було проведено досудовий розгляд, під час якого стало відомо, що у 2020 році мешканка села Рокитне отримала від сільської ради свідоцтво про право власності на майновий пай члена колективного сільськогосподарського підприємства. У ньому було засвідчено, що жінці у власність передається приміщення картоплісховища загальною площею близько 680 кв. м.

Проте з’ясувалося, що три з чотирьох сховищ цього приміщення можуть бути використані як протирадіаційне укриття. Його загальна площа становила 648 кв. м, а місткість приміщення — 700 осіб. Таким чином, передача цього приміщення у власність жінці порушила пряму заборону законодавством на відчуження об’єктів цивільного захисту.

У зв’язку з цим прокуратура в судовому порядку зажадала передачу протирадіаційного укриття у власність Рокитнівської територіальної громади. Повідомляється, що з початку року це укриття стало третім, яке повернули у власність держави або громади.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *