21.09.2024
0 0


Апеляційний суд Тернопільської області підтвердив рішення міськрайонного суду і відправив мешканку Почаєва на 5 років до в’язниці за підтримку дій російських загарбників.

Жінку визнано винною за поширення в соцмережах матеріалів, що виправдовують російське вторгнення і закликають до підтримки окупаційної адміністрації.

Згідно з офіційною заявою прокуратури Тернопільської області, судом було встановлено, що фігурантка використовувала створений нею акаунт у Facebook на ім’я її чоловіка. У період з березня по квітень 2022 року вона неодноразово поширювала в Інтернеті матеріали, що виправдовують напад Росії на Україну, а також прославляла осіб, які здійснювали збройну агресію. Крім цього, вона поширювала антиукраїнські дописи кремлівських пропагандистів, закликала до підтримки збройних формувань та окупаційної адміністрації держави-агресора.

Під час судових засідань обвинувачена давала суперечливі свідчення та не висловила жодного каяття за скоєне. Дослідивши всі докази та враховуючи ступінь тяжкості кримінальних правопорушень, суд визнав жінку винною та призначив 5 років позбавлення волі.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *