21.09.2024
0 0


Затримано 19-річного жителя Одеси, який працював на російські спецслужби, збираючи інформацію про місця базування військових госпіталів і навчальних закладів. Тепер йому загрожує довічне ув’язнення.

Російські спецслужби цікавилися режимом роботи військових навчальних закладів і передислокацією особового складу. Окупанти намагалися дізнатися місця розташування госпіталів, де лікуються військові Сил оборони. Для цього вони завербували молодого жителя Одеси, який щодня обходив кілька об’єктів у місті, збираючи інформацію про присутність українських військовослужбовців. Він мав спостерігати за об’єктами, робити фото і передавати їх для уточнення даних.

Після завершення розвідки в Одесі російського шпигуна відправили в Житомирську область для аналогічної операції. Під час виконання завдання в Житомирі його й затримали.

За даними слідства, затриманий постійно перебував на зв’язку з кадровим співробітником ФСБ і отримував гроші за кожне виконане завдання. СБУ вжила заходів для забезпечення безпеки місць базування українських захисників.

Затриманому чоловікові вже оголосили підозру за статтею про державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. Йому загрожує довічне ув’язнення.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *