21.09.2024
0 0

Крім того, буде знесено понад півсотні незаконно встановлених поряд із водосховищем споруд.

До суду звернулися прокурори, коли дізналися, що господарське товариство незаконно використовує Кричевичівське водосховище площею 51 га та вартістю 192 мільйони гривень у Ковельському районі. При цьому у господарського товариства не було жодних документів, які б підтверджували законне право на користування землею.

Крім того, стало відомо, що підприємство розмістило поряд із водосховищем загальнодержавного значення понад півсотні тимчасових споруд та пропонувало споживачам платні послуги. Проте, як з’ясувалося, підприємство не мало жодного дозволу на подібну діяльність.

Спочатку Господарський суд Волинської області частково задовольнив позов прокуратури та зобов’язав підприємство повернути державі земельну ділянку із водосховищем. Проте прокурори в судах апеляційної та касаційної інстанції вимагали, щоб тимчасові споруди, які підприємство збудувало незаконно, були знесені.

У результаті Північно-західний апеляційний господарський суд ухвалив, що господарське товариство має не лише повернути ділянку державі, а й знести всі незаконно встановлені споруди.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *