21.09.2024
0 0

Було розроблено схему переправки громадян, згідно з якою втікачів збирали в призначеному місці недалеко від кордону і потім лісосмугою проводили поза офіційними пунктами пропуску.

Правоохоронці затримали одного з учасників схеми. Як встановило слідство, «клієнтами» переважно були мешканці Чернівецької області. Потім з ними в приватному спілкуванні та онлайн обговорювали деталі переправки. У ході спілкування вирішувалися дата, час та місце перетину кордону.

Коли всі деталі були обговорені, клієнти отримували координати та всю необхідну інформацію. За допомогу у перетині кордону українці мали заплатити п’ять тисяч доларів кожен. Усіх втікачів зустрічали у вказаному місці та переводили лісосмугами поза офіційними пунктами пропуску через державний кордон до Румунії.

Один із провідників був затриманий під час отримання грошей за свої послуги. Затриманим виявився 35-річний мешканець Чернівецького району. Чоловіку повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через держкордон України, а також обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення понад 242 тис. грн застави.

Наразі слідство встановлює повне коло осіб, причетних до незаконної схеми. Всім причетним до незаконного переправлення осіб через держкордон України може загрожувати від семи до дев’яти років позбавлення волі.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *