21.09.2024
0 0

Завершено розслідування стосовно двох правоохоронців, яких звинувачують в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів.

До незаконної схеми переправки ухилянтів через держкордон причетний посадовець одного з правоохоронних органів на Волині. За його допомогу бажаючі незаконно залишити країну мали заплатити 8 тисяч доларів.

Так, було зафіксовано випадок, коли один із тих, хто звернувся до посадовця за послугою, назвав на кордоні заздалегідь повідомлений пароль спільнику правоохоронця, який був прикордонником. Після цього ухилянта оформили як «особу з інвалідністю за наявності посвідчення». Однак жодних підтверджуючих документів чоловік не мав.

З’ясувалося, що отримання грошей за послуги правоохоронець розділив на три частини. 4,5 тисяч доларів «клієнти» платили за початок підготовки до виїзду за кордон, потім 1,5 тисяч доларів — прямо перед виїздом. Суму, що залишилася, у розмірі 2 тисяч доларів ухилянти мали передати після виїзду за кордон через довірену особу.

Затримали організатора незаконної схеми якраз під час отримання решти грошей від посередника.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *