21.09.2024
0 0

Організував злочинну групу 24-річний уродженець Бориспільщини. Також він залучив до шахрайської діяльності ще трьох спільників віком від 32 до 37 років.

З’ясувалося, що організована група з листопада 2022 року займалася шахрайською діяльністю. Фігуранти спеціально створювали в інтернеті сайти, де розміщували оголошення про продаж генераторів. При цьому вони спершу вимагали від покупців повністю сплатити товар. Однак, коли гроші надходили до шахраїв на рахунок, вони блокували своїх клієнтів і переставали виходити на зв’язок.

Правоохоронцями було проведено кілька обшуків у кількох регіонах України. У результаті в учасників злочинної групи було вилучено мобільні телефони, сім-картки та чорнові записи, які підтверджують їх злочинну діяльність.

Наразі відомо, що жертвами шахраїв стали 20 громадян. Загальна сума грошей, які потерпілі перерахували фігурантам, становила майже мільйон гривень. Всім чотирьом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру в заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому повторно в умовах воєнного стану, організованою групою. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *