21.09.2024
0 0


За фактами пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди службовій особі були порушені кримінальні провадження.

Перший випадок надання неправомірної вигоди стався у місті Долина. Патрульні зупинили автомобіль ВАЗ 2101 за порушення правил дорожнього руху. За кермом транспортного засобу був 63-річний чоловік. Під час розмови з ним правоохоронці помітили ознаки алкогольного сп’яніння. Проходити перевірку порушник відмовився. Щоб уникнути відповідальності, він запропонував правоохоронцям хабар.

Чоловіка попередили, що за такі дії йому може загрожувати кримінальна відповідальність. Проте порушник все ж таки поклав 4 тисячі гривень у папку поліцейського і попросив не складати на нього адмінпротоколи. У результаті інспектори викликали на місце слідчо-оперативну групу для того, щоб задокументували правопорушення.

Ще одне подібне правопорушення сталося в с. Рівня, Рожнятівської територіальної громади. Там водійка також порушила правила дорожнього руху та перебувала за кермом у нетверезому стані. Щоб уникнути адміністративної відповідальності, вона залишила на передньому сидінні службового автомобіля 100 доларів.

В обох випадках були розпочаті кримінальні провадження. За надання неправомірної вигоди службовій особі передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *