21.09.2024

NATO Secretary General Jens Stoltenberg

0 0

Про це розповів генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю «The Telegraph».

Повідомляється, що НАТО веде переговори про розміщення більшої кількості ядерної зброї перед загрозою, що зростає, з боку росії та Китаю. За словами Столтенберга, блок має продемонструвати світові свій ядерний арсенал, щоб надіслати прямий сигнал своїм противникам.

Як розповів генсек НАТО, між членами проводилися прямі консультації щодо виведення ракет зі сховищ та переведення їх у режим очікування. Також він закликав до використання прозорості як стримувального фактора.

«Я не вдаватимуся в оперативні подробиці про те, скільки ядерних боєголовок має бути в робочому стані, а які повинні зберігатися, але нам потрібно проконсультуватися з цих питань. Це саме те, що ми робимо», — підкреслив Єнс Столтенберг.

Столтенберг вважає, що ядерна прозорість має стати наріжним каменем ядерної стратегії НАТО. Генсек наголосив, що прозорість допомагає донести пряме повідомлення про те, що НАТО є ядерним альянсом.

«Метою НАТО, звичайно, є мир без ядерної зброї, але поки існує ядерна зброя, ми залишимося ядерним альянсом, тому що світ, у якому росія, Китай та Північна Корея мають ядерну зброю, а НАТО — ні, є небезпечнішим світом», — зазначив Столтенберг.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *