21.09.2024
0 0

У понеділок, 17 червня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг дав інтерв’ю виданню The Telegraph, в якому розповів про переговори Альянсу з приводу розгортання більшої кількості ядерного озброєння.

За словами генсека, наразі тривають переговори щодо приведення ракет у бойову готовність і виведення їх зі сховищ.

Одна з ключових особливостей ядерної програми НАТО — її прозорість, що дає змогу підготуватися до зіткнення з країнами-агресорами, не переживаючи за власну безпеку.

Столтенберг розповів, що НАТО в найближчому майбутньому може зіткнутися з двома небезпечними ядерними державами одночасно — Китаєм і росією. Ще минулого року Пентагон заявив, що Китай, ймовірно, досягне 1000 одиниць ядерної зброї вже до 2030 року. Щоб бути готовим відповісти на ворожу агресію, країни Альянсу вже зараз змушені збільшити витрати на оборону.

У своєму інтерв’ю The Times секретар РНБО України розповів про свої припущення щодо застосування росією ядерної зброї на території України. На його думку, це може статися, якщо російська армія буде повністю розгромлена.

Литвиненко зазначив, що рф не застосує ядерний арсенал, поки виграє. Проте, навіть у такому разі існує ймовірність, що воно не буде застосовано, оскільки путін «хоче жити».

Факт у тому, що використання ядерної зброї зашкодить усім. Для України найважливіше зараз — не допустити поразки, яка, по суті, стане початком повномасштабної війни рф і НАТО. Як заявив на вчорашній пресконференції після Саміту миру Володимир Зеленський: «Найголовніший успіх для України — це закінчення війни. Це навіть не успіх, а єдина можливість існування».

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *