21.09.2024
0 0

Заступника директора ДП «Берегометське лісомисливське господарство» підозрюють в організації незаконної вирубки дерев у Національному природному парку «Вижницький» в Чернівецькій області.

Під час слідства було встановлено, що фігурант видав лісорубний квиток для проведення санітарної рубки дерев у Берегометському лісництві, що входить до складу Національного парку «Вижницький». Проте, посадовець не погодив ліміти з Міністерством охорони навколишнього природного середовища України. Також він не мав відповідного дозволу облдержадміністрації. Тим самим, фігурант порушив Закон України «Про природно-заповідний фонд України».

Повідомляється, що на понад 4 гектарах природно-заповідного фонду було незаконно зрубано 700 дерев, серед яких бук, ялина, береза та інші. Внаслідок незаконних дій з боку посадовця довкіллю було завдано збитків на 1,7 млн грн.

Зловмиснику повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. За скоєний злочин йому загрожує до 10 років ув’язнення. На даний момент вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та накладення арешту на майно.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *