21.09.2024
0 0

Троє ухилянтів планували перепливти державний кордон України на гумовому човні. Щоб їх затримати, правоохоронці були змушені відкрити вогонь.

Про випадок повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України. За їхньою інформацією, оперативниками загону прикордонників за 150 метрів від кордону затримали п’ятьох чоловіків із гумовим човном. Правопорушники пошкодили загороджувальний паркан, і рухалися в напрямку кордону з Угорщиною.

Через те, що чоловіки ігнорували законну вимогу прикордонників, правоохоронцям довелося зробити кілька попереджувальних пострілів.

Ухилянтами виявилися троє жителів Вінниччини, харків’янин та волинянин. З’ясувалося, що вони заплатили від 7 до 10 тисяч доларів за організацію переправи.

Відносно чоловіків було складено протоколи про адмністративні правопорушення за ст. 204-1 КУпАП (Спроба незаконного перетину держкордону) і ст. 185.10 КУпАП (Непокора працівникові Держприкордонслужби). Справи було направлено до суду.

Наразі триває встановлення кола осіб, причетних до цієї спроби незаконного переправлення чоловіків. Слідчі дії тривають.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *