21.09.2024
0 0

Цю інформацію підтвердила Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

Бельгія, Данія, Нідерланди та Норвегія зобов’язалися надати Україні близько 80 винищувачів F-16 американського виробництва — техніку, яку Україна запитує вже понад рік. Проте відбувалися затримки з доставкою та навчанням пілотів та наземного персоналу.

«Учіння потребують не тільки пілоти; технічним спеціалістам та спеціалістам з технічного обслуговування також потрібен ретельний інструктаж. Ми проводимо комплексне навчання, щоб вони могли ефективно обслуговувати літак», — розповів командувач військово-повітряних сил Нідерландів, генерал Арнуд Столманн.

Щодо терміну постачання літаків висловилася і Міністр оборони Нідерландів:

«F-16 справді набагато складніше, ніж системи, які досі використовували українські ВПС… Не можна просто перескочити через кілька етапів, потрібно пройти кожен етап процесу, але ми також хочемо доставити їх якнайшвидше».

Авіаексперти у коментарі виданню зазначили, що F-16 можуть бути використані для захисту Харкова від ударів ворога керованими авіаційними бомбами. Також, на думку авіаексперта, це змусить ворога змінити тактику, а Україна зможе більш ефективно вражати їхні літаки та ракети.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *