21.09.2024
0 0

Було доведено, що військовий злочинець причетний до масових репресій і загибелі людей на території тимчасово окупованої частини Донецької області. Йдеться про російського генерал-лейтенанта Ігоря Семиляка.

Зокрема, чоловік відповідальний за командування створеного рф «головного управління росгвардії днр». Цей орган на замовлення москви був створений для проведення масових репресій з метою встановлення контролю над жителями окупованих територій. Установа займається насильницькою «фільтрацією» місцевих жителів від початку 2023 року.

Мирних людей, яких підозрювали у співпраці з українським урядом, викрадали та ув’язнювали до концтаборів, які діють під виглядом «фільтраційних пунктів». У них до людей застосовували психологічний тиск, тортури, знущання і погрози.

Пізніше до складу «росгвардіі днр» також увійшли колишні бойовики «вагнера» і батальйону «восток», а також військові 116-ї окремої бригади спецназу росгвардії. На їхній базі було створено додаткові підрозділи для ще більшого поширення репресій — «омон» і «собр».

Наразі слідчі Служби безпеки заочно повідомили Семиляку про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:
— ч. 3 ст. 110 (умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України, вчиненні особою, яка є представником влади, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків);
— ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації, керівництво такою організацією та участь у ній, організаційне та інше сприяння створенню та діяльності терористичної організації);
— ч. ч. 2, 3 ст. 260 (створення, керівництво та участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування, його фінансування, постачанні зброї, боєприпасів та військової техніки).

Оскільки наразі злочинець перебуває на тимчасово окупованих територіях, тривають заходи щодо притягнення його до відповідальності.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *