21.09.2024
0 0

Досудове розслідування у справі про організацію незаконного каналу переправлення чоловіків призовного віку за кордон завершено, обвинувальний акт стосовно фігуранта відправлено до суду.

Незаконну схему викрили ще у січні 2024 року. Повідомляється, що чоловік працював у правоохоронному органі з 2022 року. При цьому він продовжував керувати підприємством, яке було започатковано кількома роками раніше.

Потім правоохоронець отримав ліцензію на міжнародні перевезення вантажів та вирішив використати це для додаткового заробітку — він вирішив допомагати ухилянтам виїжджати з країни незаконним способом.

Фігурант вигадав схему: він знаходив охочих залишити країну та реєстрував їх у системі «Шлях» як водіїв свого підприємства. Потім псевдоводителі могли «законно» потрапити на територію країн Євросоюзу. За свою допомогу правоохоронець просив суми, що стартували від 5 тисяч доларів.

Таким чином у період з березня по серпень 2023 року щонайменше 5 таких «водіїв» підприємства виїхали до Європи та не повернулися. Чоловіки нібито мали доставити в Україну гуманітарну допомогу з інших країн.

Фігуранту звинуватили в незаконному переправленні осіб через кордон. За це йому загрожує позбавлення волі на строк до 7 років. На даний момент йому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Також його відсторонили від займаної посади та перевели в розпорядження начальника правоохоронного органу.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *