21.09.2024
0 0

71-річна жінка заплатила за неіснуючу посилку понад мільйон гривень.

Мешканка Коломиї, з її слів, познайомилася з іноземцем в одному з месенджерів на початку цього року. Чоловік, нібито лікар з Англії, запевняв, що вона дуже йому сподобалася, і що він готовий переїхати в Україну для спільного проживання з нею.

У якийсь момент він нібито відправив їй велику посилку з-за кордону, в яку поклав велику суму коштів і цінності. Однак, за легендою, посилка була зупинена на митниці, і на неї наклали арешт.

Надалі з прикарпаткою зв’язалися інші шахраї, які представилися кур’єром і співробітниками митної служби. Вони повідомили, що 71-річній жінці необхідно сплатити мито та штраф. Довірившись, пенсіонерка переказала на рахунки аферистів понад мільйон гривень кількома транзакціями. Після цього і залицяльник, і «митники» перестали виходити на зв’язок.

У цій справі було розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 190 КК України — шахрайство в особливо великих розмірах.

Правоохоронці нагадують, що не варто передавати особисту інформацію та кошти незнайомим людям в інтернеті. У разі підозри на вчинення шахрайських дій краще перевірити особу, ввівши в пошук ім’я і фотографію, оскільки шахраї часто представляються іншими людьми. У будь-якій ситуації, краще припинити спілкування і не наражати себе на небезпеку.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *