21.09.2024
0 0

Колишнього правоохоронця було звинувачено в шахрайстві та зловживанні повноваженнями.

Судом встановлено, що чоловік з 2013 року працював на посаді старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах відділу на «Львівській залізниці», та мав звання майора поліції.

У березні 2013 року правоохоронець домовився з директором Залозецького цегельного заводу — за 10 тисяч доларів чоловік зобов’язався вплинути на працівників виконавчої влади. Це давало змогу директору уникнути збільшення орендної плати, а також уникнути відповідальності за фінансові порушення.

Опісля, перебуваючи в Києві, він отримав від директора обумовлену суму кількома переказами. Проте поліцейський не виконав свою обіцянку, а потім став ігнорувати директора, у зв’язку з чим останній звернувся в поліцію.

Під час досудового розслідування правоохоронець заперечував свою провину. Зі слів чоловіка, одного разу до нього підійшли невідомі чоловіки і зажадали 10 тисяч доларів за автомобіль, який він нібито продав.

До суду чоловік не з’явився, оскільки в травні 2022 року виїхав з України. З огляду на всі обставини, екс-правоохоронця визнали винним за ч. 2 ст. 190 і ч. 1 ст. 364 КК України та оштрафував на 4,3 тисячі гривень, а також призначив два роки обмеження волі із забороною на рік працювати в правоохоронних органах. Водночас суд звільнив чоловіка від відповідальності, оскільки строк давності справи давно минув.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *