21.09.2024
0 0

Обидві групи було затримано прикордонниками. Повідомляється, що четверо із затриманих хотіли потрапити в Угорщину, а ще троє — у Румунію.

Одну групу у складі 4 осіб затримав прикордонний наряд від відділу прикордонної служби «Вилок» за 150 метрів від українсько-угорського кордону. Троє мешканців Львівської області та один мешканець Запорізької області мали при собі гумовий човен, на якому вони хотіли перепливти Тису.

Також разом із чоловіками були двоє 14-річних підлітків, які супроводжували «мандрівників» до кордону. Повідомляється, що кожен із втікачів заплатив невідомим особам за безперешкодний перетин кордону по 10 тисяч доларів.

У поліцію передано інформацію про виявлення ознак адміністративного правопорушення (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). Дане правопорушення тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Іншу групу порушників затримали прикордонники відділу «Тячів». Два мешканці Рівненщини та один житель Полтавщини хотіли перепливти Тису та потрапити до Румунії. З’ясувалося, що вони заплатили від 8 до 10 тисяч доларів із кожного.

Наразі встановлюється повне коло осіб, причетних до організації обох випадків незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Стосовно усіх затриманих складено адмінпротоколи. Справи скеровано до суду.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *