21.09.2024
0 0

Шахраї ошукали житомирську волонтерку Тетянку Хмель на 139 тисяч гривень, які вона зібрала на дрон для свого чоловіка-військового.

У травні волонтерка відкрила збір з метою купівлі квадрокоптера Mavic 3-T, який вона планувала надіслати своєму чоловікові, що служить у ЗСУ. Однак шахраї викрали накопичення жінки.

Зловмисники створили точну копію чат-бота Monobank, за допомогою якого і спілкувалися з жінкою, видаючи себе за співробітника банку. Тетяна не запідозрила обману, оскільки шахраям були відомі деталі її транзакцій.

«Першого числа, чат-бот Monobank, як виявилось пізніше, точний клон, прислав мені повідомлення про те, що на моїй картці занадто велика активність по платежам. І плюс, що вони надходять не по призначенню, тому що у мене збір відкритий на Mavic волонтерський. А в призначеннях для платежу люди писали “З днем народження”, бо в цей день у моєї подруги було день народження, і вона написала пост, прикріпивши мою картку для вітання», – розповідає Тетяна.

Шахраї обдурили жінку, розповівши, як нібито вивести гроші на свою карту. Проте, коли вона виконала їхні інструкції, всі накопичення зникли.

Усвідомивши, що її ошукали, Тетяна звернулася до служби безпеки Monobank, а також до поліції Житомирщини та кіберполіції.

Розпочато розслідування за фактом шахрайства.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *