21.09.2024
0 0

27-річного чоловіка засудили за крадіжку, шахрайство, а також несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до витоку інформації та порушення встановленого порядку її маршрутизації.

Прокуратура надала достатньо доказів злочинної діяльності фігуранта. Так, у серпні 2021 року чоловік вкрав мобільний телефон з сім-картою у мешканця району, а потім одразу ж продав його. При цьому сім-карту зловмисник залишив собі. З її допомогою він отримав доступ до особистого кабінету «Приват24» та банківських рахунків потерпілого.

Після цього під виглядом власника банківського акаунту фігурант взяв два споживчі кредити. Кошти були зараховані спочатку на один із рахунків потерпілого, потім злочинець переказав ці гроші на картки інших осіб, а ті зняли їх та віддали йому готівкою.

Як виявилось, зловмисник уже мав кілька судимостей за скоєння майнових корисливих злочинів. Також він мав непогашену судимість та перебував під вартою, проте продовжив займатися злочинною діяльністю. У результаті суд призначив чоловікові покарання у вигляді шести років позбавлення волі.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *