21.09.2024
0 0

Зловмисник отримав право власності на чуже житло, сфальсифікувавши документи померлих власників.

Слідство встановило, що 44-річний чоловік для здійснення злочинного задуму звернувся до комунального підприємства, яке займається технічною інвентаризацією. Він подав замовлення на виготовлення техпаспорта на житло, а до заяви долучив фальшиву копію паспорта з відміткою про реєстрацію у квартирі.

Після отримання документів, злочинець сфабрикував договір купівлі-продажу, в якому йшлося про те, що угода між власницею та фігурантом відбулася ще 28 років тому, ще за її життя.

Потім чоловік доручив третій особі продати його власність, попередньо уповноваживши її відповідною нотаріальною довіреністю, що спільник успішно зробив.

Під час обшуків у фігуранта було виявлено речові докази, що підтверджують незаконність дій чоловіка: підроблена документація, довіреності, печатки, штампи, бланки паспортів.

Після проведення судової експертизи правоохоронці підтвердили фіктивність угоди. Так, на квартиру було накладено арешт, наразі будь-які угоди щодо майна заборонені.

Фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних злочинів за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство), ч. 1 і ч. 4 ст. 358 (Підроблення та використання підроблених документів), ч. 1 ст. 209 (Легалізація майна) КК України. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 8 років.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *